Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás rózsasütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10 darab

Hozzávalók

kb. 10 darab elkészítéséhez

Leveles tészta:

2 csomag Dr. Oetker Leveles tészta (egyenként 275 g)

Töltelék:

kb. 2 evőkanál cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
3 db közepes méretű piros alma (kb. 650 g)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A muffinformát előkészítjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson található leírás szerint előkészítjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, és a tésztát kitekerjük.
Mindkét leveles tésztát hosszában 5 egyforma széles csíkra vágjuk. A fahéjat, a cukrot összekeverjük a Bourbon-vaníliás cukorral és megszórjuk vele a csíkokat.

Az almát megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. Minden tésztacsíkot úgy borítunk be vele, hogy az almahéj a felső peremen egy kicsit kiálljon és alul tömören a szélén almával lezárjuk. Minden csíkot a rövid oldaláról feltekerünk és függőlegesen a muffinformákba állítjuk. A formát rácson a sütő alsó részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményeket kivesszük a muffinformából és porcukorral megszórjuk.

Tipp:

A sütemény mellé nagyon ízletes a vaníliafagylalt vagy akár melegen vanília öntettel táláljuk.
Almás rózsasütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!