Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ánizsos falatkák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 85 darab

Hozzávalók

kb. 85 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

200 g porcukor
2 darab tojás (M-es)
2 teáskanál őrölt ánizs
175 g búzaliszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük ki.

Elkészítés:

Tészta:
A porcukrot szitáljuk át. A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra keverjük. A porcukrot, a vaníliás cukrot és az ánizst 1 perc alatt keverés közben szórjuk hozzá, majd a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és 2 adagban rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton keverjük hozzá. A tésztát egy Ø 8 mm díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük. A lehető legegyenletesebb halmokat (kb. 3 cm átmérőjű) függőlegesen nyomjunk a tepsire, és hagyjuk szobahőmérsékleten kb. 60 percig száradni.

Közben melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Helyezzük a tepsit a sütő középső részébe. Az ánizsos süteménynek sütés után is világosnak kell maradniuk.

Sütési idő: kb. 14-16 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki az ánizsos süteményeket a tepsiből a sütőpapírral együtt, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.

Tipp:

A süteményt akár 2 héttel előre is megsüthetjük.
Ánizsos falatkák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
49 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!