Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ásványvizes, gyors sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (40 x 35 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

350 g búzaliszt
250 g cukor
4 darab tojás (M-es)
175 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
150 ml szénsavas ásványvíz

Csokoládémázhoz:

200 ml habtejszín

Díszítéshez:

Dr. Oetker Dekorcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Kenjük ki a tepsit és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a pudingporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát oszlassuk el a tepsiben, simítsuk el a felületét és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt hagyjuk kihűlni a tepsibe egy süteményrácson.

Csokoládémáz:
A tortabevonót vágjuk durva darabokra. Melegítsük fel a habtejszínt egy serpenyőben, majd olvasszuk fel benne a tortabevonót, majd keverjük krémesre. Azonnal egyenletesen kenjük el a sütemény tetején, és díszítsük dekor cukrokkal. Hagyjuk a bevonatot megdermedni.
Ásványvizes, gyors sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!