Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés-sütőtökös zabkása

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 1 adag

Hozzávalók

1 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Zabkásához:

100 g sütőtök (előkészítve mérjük le)
1 teáskanál mascarpone
késhegynyi őrölt fahéj
125 ml forró víz (100 °C)

Díszítéshez:

némi kókuszchips
némi szeletelt mandula
némi aprított pisztácia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Egy kis tepsit vagy sütőtálat sütőpapírral bélelünk, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A sütőtököt meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, kimérünk belőle 100 grammot, és kockákra vágjuk.

Elkészítés:

A sütőtökkockákat egy rétegben elterítjük a tepsiben, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a sütőtököt puhára sütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sült tököt hagyjuk langyosra hűlni, ezután hozzáadjuk a mascarponét és a fahéjat, majd botmixerrel vagy késes aprítóban pürésítjük.

A tasak tartalmát egy tálba öntjük, és alaposan elkeverjük a forró vízzel. Minimum 3 percig állni hagyjuk, majd átkeverjük. A zabkása tetejére kanalazzuk a tökpürét, végül megszórjuk kókuszchipsszel, szeletelt mandulával és aprított pisztáciával.

Tipp:

A natúr sült sütőtök 2-3 napot eláll hűtőben, érdemes egyszerre nagyobb adagot sütni.
Csokoládés-sütőtökös zabkása

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!