Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Étcsokoládés eperlekvár

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab 200 ml-es üveg

Hozzávalók

kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

1000 g eper (előkészítve mérjük le)
250 g cukor
75 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 1000 grammot kimérünk belőle, apróra vágjuk és botmixerrel pépesítjük. Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük. Az étcsokoládét összetördeljük.

Elkészítés:

Az előkészített gyümölcsöt egy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral elkeverjük, majd a gyümölcshöz adjuk, és állandó keverés mellett magas hőfokon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, közben hozzáadjuk az étcsokoládét is. Levesszük a tűzről, ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük. A kész lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tipp:

Dzsem készítéséhez a kimért eper felét pépesítjük, a többit kis kockákra vágva tesszük a főzőedénybe.
Étcsokoládés eperlekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!