Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Grízes-túrós sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-15 szelet

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 30x20 cm):

sütőpapír

Tésztához:

50 g mazsola
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
4 darab tojássárgája (M-es)
180 g cukor
250 g félzsíros túró
250 g tejföl
120 g búzadara
4 darab tojásfehérje (M-es)

Tálaláshoz:

némi sárgabaracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mazsolát összekeverjük a rum aromával, majd 15-20 percet állni hagyjuk. A túrót áttörjük. A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A tojássárgájákat a kétféle cukorral egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a tejfölt és a citromhéjat. A búzadarát a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton, két részletben hozzákeverjük. Végül hozzáadjuk a mazsolát is, majd a masszát letakarjuk, és hűtőbe tesszük kb. 30 percre.

A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és spatulával, 3-4 részletben a pihentetett masszához forgatjuk. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva, baracklekvárral tálaljuk.

Tipp:

A süteményt Dr. Oetker Desszertöntettel is tálalhatjuk.
Grízes-túrós sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!