Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Grízpuding

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 adag

Hozzávalók

4 adag elkészítéséhez

500 ml tej
50 g cukor
50 g búzadara
1 darab tojás (M-es)

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Puding:
Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, és egy kés hátuljával kaparjuk ki a magját. Forraljuk fel a tejet, a cukrot, a citromhéjat, a vaníliarudat és a pépet egy lábasban. Keverés közben szórjuk bele a búzadarát, forraljuk fel, és kevergetve főzzük kb. 1 percig.
Vegyük le a főzőedényt a tűzről, és távolítsuk el a vaníliarudat. Válasszuk szét a tojást, és gyorsan keverjük bele a sárgáját. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és forgassuk bele a forró pudingba. Öntsük a grízpudingot hideg vízzel kiöblített pudingformába, tálba vagy adagolóformába. Hagyjuk a pudingot kihűlni, majd kb. 3 órán át hűtsük.

Tálalás:
Tálalás előtt késsel óvatosan lazítsuk le a pudingot a peremről, és fordítsuk ki egy tányérra.
A kész ételt hűtőszekrényben tároljuk.

Variáció a kukoricadarából készült pudinghoz:
Forraljuk fel a tejet, a cukrot, a citromhéjat, a vaníliarudat és a pépet, valamint további 20 g vajat. Búzadara helyett használjunk kukoricadarát (polenta darát), és készítsük el a pudingot a fentiek szerint.

Variáció a grízpudinghoz túróval:
A tojásfehérje felverése után keverjünk 125 g félzsíros tehéntúrót a langyos pudinghoz (szükség esetén édesítsük egy kicsit).

Variáció a grízpudinghoz fahéjjal:
A vaníliarúd helyett használjunk 1 fahéjrudat.

Tipp:

A grízpudingot tálaljuk tejszínhabbal, szilvabefőttel, vagy akár erdei gyümölcsökkel.
Grízpuding

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!