Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyors pufi fánk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 80 darab

Hozzávalók

kb. 80 darab elkészítéséhez

Tésztához:

325 g búzaliszt
1,5 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g porcukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
2 darab tojás (közepes méretű)
1 csipet só
100 g Rama

Ezenkívül:

Porcukor a díszítéshez
Napraforgóolaj a sütéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A napraforgóolajat egy főzőedényben 180 °C-ra hevítjük.

Elkészítés:

A Gyors pufi fánk hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, hengerré formázzuk, felszeleteljük, majd kisebb dió nagyságú golyókat formázunk belőle.

A tészta golyókat a forró olajban aranybarnára sütjük, konyhai papírtörlővel bélelt tálban jól lecsöpögtetjük. Porcukorral meghintve díszítjük.

Tipp:

A fánkocskákat forró lekvárral vagy csokikrémmel kínálva tálaljuk.
Mivel gyorsan elkészül, a Gyors pufi fánk igazi időkímélő farsangi sütemény.
A Gyors pufi fánk egyszerűen és gyorsan elkészíthető fánkvariáció.

Hozzászólások

R
Radicscsillamarianna
Dátum 2020. November. 20. 14:00
Szerintem ez a sütemény nagyon jól néz ki! Aki csak tudja próbálja ki! Szerintem sok sok alkalomra jó!!!!!!!!

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!