Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kávés-pudingos szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Sütőkerethez vagy téglalap alakú kapcsos tortaformához (kb. 20x30 cm):

sütőpapaír

Piskótaalaphoz:

200 g babapiskóta
170 g vaj vagy margarin

Krémhez:

600 ml tej
250 g mascarpone krémsajt
200 g porcukor
200 ml hideg habtejszín

Kávés-babapiskótás réteghez:

kb. 100-120 ml hideg, erős presszókávé
1 teáskanál porcukor
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum
kb. 180 g babapiskóta

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Egy tetszőleges tálcára vagy süteményes tálra sütőpapírt borítunk, és ráhelyezzük a sütőkeretet (vagy sütőpapírral béleljük és összeállítjuk a kapcsos formát).

Elkészítés:

Piskótaalap:
A babapiskótát mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk, és sodrófával morzsásra törjük. A vajat vagy margarint megolvasztjuk. A piskótamorzsát és a kakaóport egy keverőtálban jól összekeverjük, majd hozzáforgatjuk az olvasztott zsiradékot. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a formában, és jól lenyomkodjuk. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

Krém:
A pudingport kb. 150 ml tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, frissentartó fóliával lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A szobahőmérsékletű mascarponét és a porcukrot konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük, majd apránként hozzáadjuk a szobahőmérsékletűre hűlt pudingot, és kihabosítjuk. A hideg habtejszínt a zselatin fixszel keményre felverjük, és a krémhez forgatjuk.

Összeállítás:
A piskótaalapra rásimítjuk a krém felét. A mártogatáshoz a kávét összekeverjük a porcukorral és a rumaromával. A babapiskótákat egyesével, röviden megmártjuk benne, a krémre helyezzük, kissé belenyomkodjuk. A maradék krémet a babapiskótákon szétosztjuk, elsimítjuk. A desszertet legalább 3 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A desszertet óvatosan, egy nagyobb tortalapáttal alányúlva lehúzzuk a sütőpapírról, majd egy kés segítségével körben leválasztjuk róla a sütőkeretet vagy a meglazított kapcsos forma oldalát. A tetejét megszórjuk kakaóporral, és szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

A kávét ízesíthetjük amarettóval (mandulalikőr).
Kávés-pudingos szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!