Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipànos kalàcs (Babka)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Hozzávalók

Tèszta:

25 dkg finomliszt
1 tojàs
1,5 dl tej
1,5 dkg èlesztő
2 ek porcukor
1 kk reszelt citromhèj
1 kk só
2 dkg olvasztott vaj

Töltelèk:

10 dkg marcipàn
2-3ek narancslekvàr
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tèszta

A langyosra melegìtett tejben keverjünk el egy kevès cukrot ès az èlesztőt, hagyjuk felfutni.
A liszthez keverjük a többi cukrot majd a sót ès citromhèjat.
Adjuk hozzà az èlesztős tejet ès a tojàst, robotgèp dagasztókarral dolgozzuk össze a tèsztàt, ha összeàllt adjuk hozzà az olvasztott vajat ès dagasszuk mèg 2 percet.
A tèsztàt kiolajozott edènyben letakarva kelesszük 1 óràt.

Töltelèk

A marcipàn masszàt lereszeljük nagyobb lyukú reszelőn.
Ha megkelt a tèszta vèkony tèglalap alakúra nyujtjuk , (kb fèl cm vastag.).
Megkenjük narancskekvàrral ès egyenletesen ràszórjuk a reszelt marcipànt.

Formàzàs

A tèglalap alakú tèsztàt a hosszabbik oldalàtól feltekerjük.
Szorosan tekerjük közben kicsit összenyomva.
Majd hosszàban kettèvàgjuk a rudat ès a kèt tèsztacsìkot ,úgy hogy a vàgott belseje felfelè nèzzen, össze tekerjük.
Èn először egy X formàzok majd felül tekerek rajta 1-2 ès alul is hasonlóan.
Tepsire tesszük vagy mègjobb szilikonos kenyèr ( püspökkenyèr) formàba tenni.
Ìgy kelesztjük mèg fèl óràt majd előmelegìtett sütőben 175 C fokon 35-40 percig sütjük.
Marcipànos kalàcs (Babka) Marcipànos kalàcs (Babka) Marcipànos kalàcs (Babka)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!