Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorós pohárdesszert

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

150 g csokoládétojás pl. Kinder Schoko Bons®
50 g pörkölt, aprított mogyoró
450 ml hideg tej

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A csokoládétojást kicsomagoljuk, kb. 12 darabot félreteszünk díszítésnek, és a megmaradt csokoládétojást durvára aprítjuk.

Ekészítés:

Fehér krém:
150 ml hideg tejet magas falú keverőtálba öntjük, és hozzáadjuk a habport, és konyhai robotgéppel (habverő) először fél percig alacsony, majd magas fokozaton további kb. 3 perc alatt kemény habbá verjük. A habot habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük, és félretesszük.

Mogyorókrém:
300 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a mogyoróízű arankát és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozatos a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Az aprított mogyoróból 1 evőkanállal félreteszük a díszítéshez, a többit belekeverjük a mogyorós krémbe. A krémet ugyancsak habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük.

Rétegezés:
A habpor felét a desszertpoharakba elosztjuk, majd az aprított csokoládétojás felét rászórjuk. Erre tesszük a mogyorós krémet, és a maradék aprított csokoládétojással megszórjuk. Végül elosztjuk rajta a maradék habport. A desszertet tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
Tálalás előtt megszórjuk a maradék mogyoróval és 3-3 csokoládétojással díszítjük.

Tipp:

Habzsák helyett rétegezhetjük a krémet kanállal is.
A Schoko Bons® Mogyorós pohárdesszert dekoratív desszert étkezés utánra jeles napokon, családi ünnepeken.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!