Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyoróvajas datolyagolyók

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 18-20 darab

Hozzávalók

kb. 18-20 darab elkészítéséhez

Mogyoróvajas datolyagolyókhoz:

250 g aszalt, magozott datolya
100 g lágy mogyoróvaj
kb. 50 g zabpehely

Díszítéshez:

némi kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A zabpelyhet finomra őröljük.

Elkészítés:

A datolyát kisebb darabokra vágjuk, majd késes aprítóba tesszük, és a mogyoróvajjal, valamint a vanillincukorral összetörjük. A masszát áttesszük egy keverőtálba, apránként hozzáadjuk a zabpelyhet és összegyúrjuk. A masszából kis golyókat formázunk, ezeket tetszés szerint meghempergethetjük kakaóporban vagy kókuszreszelékben. Tálalásig hűvös helyre tesszük.

Tipp:

Ha túl kemény a datolya, tegyük hőálló tálba, és öntsünk rá annyi forró vizet, amennyi ellepi. Hagyjuk állni 10 percet, majd szűrjük le, és a szűrőn keresztül óvatosan nyomkodjuk ki.
Mogyoróvajas datolyagolyók

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
49 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!