Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vanília sodó

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 3 adag

Hozzávalók

kb. 3 adag elkészítéséhez

Krémhez:

200 ml tej
200 ml habtejszín
50 g cukor
2 darab tojássárgája (M-es)
70 ml tej

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A tejet a tejszínnel, a cukorral és a felvágott vaníliarúddal főzőedénybe öntjük, és kevergetés közben felforraljuk. A tojássárgáját összekeverjük a 70 ml tejjel és a pudingporral. Az edényt lehúzzuk a tűzről, kivesszük a vaníliarudat, majd belekeverjük a tojássárgájás keveréket. Visszatesszük a tűzre, és kevergetés közben sűrűre főzzük anélkül, hogy felforrna, különben a tojássárgája összeugrik.

Tipp:

A vaníliasodót tálalás előtt felvert tejszínnel és rummal még ízletesebbé tehetjük.
A Vanília sodó kiváló desszertkrém sütemények, gyümölcsös ételek gazdagításhoz, dekorálásához.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!