Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vérnarancs-mangó dzsem

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7 darab 200 ml-es üveg

Hozzávalók

kb. 7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

350 g mangó (előkészítve és lemérve)
650 g vérnarancs (előkészítve és lemérve) (kb. 10 vérnarancsból)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Hámozzuk meg a mangót, vágjuk ki a húsát a magból, majd vágjuk apró kockákra, és mérjünk le 350 g-ot. Hámozzuk meg a vérnarancsot, távolítsuk el a fehér héját, vágjuk ki a gyümölcsfiléket, fogjuk fel a levét és mérjünk le 650 g-ot, majd pürésítsük a narancsfilé kb. felét botmixerrel. A vaníliarudat hosszában vágjuk szét, kaparjuk ki a magokat, és mindkettőt tegyük félre. Főzzük ki az üvegeket és a csavaros fedeleket, vagy öblítsük el nagyon forró vízzel.

Elkészítés:

Keverjük össze a gyümölcsöt és a gyümölcslevet a befőzőcukorral egy nagy lábosban. Adjuk hozzá a vaníliarudat és a vaníliapépet. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd vegyük le a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot távolítsuk el a tetejéről. Távolítsuk el a vaníliarudat és az előkészített üvegeket azonnal töltsük peremig és csavaros tetővel zárjuk le. Az üvegeket rögtön fordítsuk meg és a tetejére fordítva kb. 5 percig hagyjuk állni.
Vérnarancs-mangó dzsem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!