Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Klasszikus tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

500 g mascarpone
100 ml tej
50 g cukor
4 evőkanál amaretto (mandulalikőr)
125 g erős, hideg presszókávé
200 g babapiskóta

Szóráshoz:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tiramisu krém:
A mascarponét a tejjel, a cukorral, a vanillincukorral és az amaretto felével egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. Figyelem! Hogy ne fröcsögjön, tegyünk köré konyhai papírtörlőt. A többi amarettót a presszókávéval összekeverjük.

A babapiskóta felét egy lapos, négyszögletes felfújtformába (kb. 30x18 cm) fektetjük, és a kávé-amaretto keverékkel meglocsoljuk. A mascarponés krém felét elsimítjuk rajta. A többi hozzávalót azonos sorrendben rárétegezzük.

A tiramisut frissentartó fóliával lefedve a hűtőbe tesszük, és néhány órára (vagy egy éjszakára) állni hagyjuk. Tálalás előtt kakaóval vastagon megszórjuk.

Variáció őszibarackos tiramisura:
További 470 g konzerv, felezett őszibarackot lecsepegtetünk, majd a gyümölcsöt vékony szeletekre vágjuk. A tiramisukrémet a fentiek alapján elkészítjük. A babapiskóta felét a formába rétegezzük, a kávé-amaretto keverék felével meglocsoljuk, és a szeletelt barack felét rárakjuk. A maradék barackot és a többi hozzávalót azonos sorrendben rárétegezzük. A tiramisut hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt megszórjuk kakaóval.

Tipp:

A tiramisu jó partidesszert lehet.
A Klasszikus tiramisu receptjéből 6 adag desszert készíthető.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!