Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pisztáciás tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-8 adag

Hozzávalók

kb. 6-8 adag elkészítéséhez

Pisztáciás tiramisuhoz:

200 g babapiskóta
150 ml tej
50 ml Amaretto (mandulalikőr) (kb. 4 evőkanál)
500 g mascarpone krémsajt
200 ml habtejszín
100 g cukrozott pisztáciakrém

Szóráshoz:

50 g apróra vágott pisztácia
néhány csokoládé szív

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tegyük a babapiskóta felét egy téglalap alakú sütőedénybe (kb. 20 x 16 cm, legalább 1,5 liter űrtartalmú). Keverjük össze a tejet az amarettóval, és a felét használjuk a babapiskóták áztatásához.

Krém:
Keverjük össze a mascarponét, a tejszínt, a vaníliás cukrot és a pisztáciakrémet. A krém felét kenjük a babapiskótára. Helyezzük rá a maradék babapiskótákat, mártsuk őket is az amarettós tejbe. A maradék krémet kenjük rá, és egy evőkanál segítségével készítsünk „csúcsokat”. Tegyük a pisztáciás tiramisut legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Tálalás előtt díszítsük a pisztáciás tiramisut aprított pisztáciával és csokoládé szívekkel.

Tipp:

Az alkohol nélküli változathoz az amarettó helyett adjunk a tejhez 100 ml kávét.
Pisztáciás tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!